Onze kattenfamilie

De passie voor katten is al vroeg begonnen. In 1995 kregen vrienden een nestje en als snel waren we verkocht en kregen wij een zwart-witje, Felix. Wij vonden echter wel dat hij een kameraadje moest hebben voor als wij niet thuis waren en dus kregen we vanuit het asiel een lieve schildpadpoes Roover. Ze gedroegen zich als moeder en zoon, echt schattig en leuk om te zien hoe ze elkaar hadden gevonden.

Roover en Felix

BotjeLater kwam door omstandigheden ook het broertje van Felix – Bo’tje- bij ons in huis. En hij nam een zeer potige gitzwarte kater,Sjakie Sjakie, met zich mee. Ineens hadden we vier katten. Dat was wel een beetje veel. Voor Sjakie vonden we gelukkig snel een goed onderkomen.

TommyJimmyHelaas werd Felix aangereden door een auto en Bo’tje overleed nog geen jaar later aan kanker. Toen was Roover ineens weer alleen en dus kwam er weer een kitten in huis. Wederom een zwart-witje die we Tommy noemden.

Toen zagen we op internet voor het eerst foto’s van een Egyptische Mau en verlegde de passie voor katten zich specifiek naar Egyptische Mau’s. Na een paar jaar wachten kregen we onze zilveren Jimmy, die officieel ‘Mauïsha Siptah’ heet.

Jimmy en Lulu

Toen Tommy aan een nierziekte overleed besloten we ook een vrouwtje te gaan kopen, dus twee jaar na Jimmy kwam onze zilveren Lulu. Het werden de dikste maatjes. Weer twee jaar later werd Lulu gedekt en kregen we twee schatjes van zilveren kittens. We besloten die twee rakkers, Isis en Ramses, zelf te houden.

Isis heeft enkele jaren later ook nog een dekking gehad, waaruit onze Satiah is geboren. En Satiah heeft vervolgens drie keer een nestje gehad. Die kittens hebben allemaal heerlijke furrever mandjes gevonden.

Begin 2015 is oma Roover helaas op 25-jarige leeftijd overleden. Jimmy en Lulu zijn in 2021 naar de kattenhemel verhuisd. Nu hebben we nog drie zilveren Eygptische Mau’s. Een geweldige familie.

Kattenfamilie